Hoppa till innehåll

Nyckeln till lycka – Ny bok av Anders Hallgren

 
 
Nyckeln till lycka
Att motverka social stress hos hundar
Av Anders Hallgren
AH Books 2016
 

Den här boken förklarar varför det är så viktigt med vänlighet i vår relation till hundar. Hunden har i sitt arv från det vilda fått med sig minst femton olika beteenden och signaler för att kunna hålla ihop gruppen och fungera så bra som möjligt tillsammans. Vilda rovdjur som har bra inbördes relationer är bra på att samarbeta. Det innebär att jakten blir effektivare och därmed ökar chanserna att överleva. Det är så viktigt med starka sociala och emotionella band mellan individerna i en grupp, att deras överlevnad hänger på det.

   Att hunden lever med oss och inte behöver skaffa mat själv har inte kunnat ändra på de här instinkterna att vilja ha en vänlig stämning i sin ”flock”. Hundens flock är du och familjens övriga medlemmar. Genom att ta hänsyn till hundens naturliga behov av sammanhållande beteenden kan du undvika att den upplever social stress och ni kan fungera harmoniskt tillsammans.
 
 
Köp boken via webbsidan www.andershallgren.se eller gå direkt till den här länken: http://www.bokus.com/bok/9789163906169/nyckeln-till-lycka-att-motverka-social-stress-hos-hundar/
 
 
Publicerat iBlogg

4 kommentarer

 1. Tack för en intressant bok. Jag har läst flera av dina böcker, den första var Lyckliga lydiga hundar som jag läste i slutet av 70-talet.
  Nackdelen med dina böcker är att det är vi som tycker som du som läser dem. Hur gör du för att nå ut till de som fortfarande förespråkar hårda metoder mot hundarna?

 2. Ännu en superbra bok! Har använt den vid flera vardagslydnadskurser.
  Tack! <3

 3. Bästa Anders
  Jag har har fått äran att träffa dig en gång – med min dåvarande hund, underbara Samojedhannen ,Cosby!
  Jag har därefter haft två härliga vovvar till, blandrastiken Charlie och en av hennes 5valpar Mini. De två senare tog jag självklart med mig hem till Sverige då det precis blivit borttaget det där med karantän. Då flyttade jag hem igen, efter nära 15år i Grekland. Griffon och terrier sade veterinären på Rhodos att Charlie var, och så fick hon då valpar med en vit lurvig pudel. Ljuvliga vovvar alla tre kan jag lova. Och det TACK VARE DIG OCH DINA BÖCKER JAG LÄSTE. TUSEN TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Anders Hallgren 2024