Hoppa till innehåll

Ny bok av Anders Hallgren!

PRESSRELEASE

I Hundpsykologen Anders Hallgrens nya bok presenteras
hur ett lyckligt hundliv ser ut
– för första gången sett ur hundens synvinkel

Framsidan

Etik och Etologi – För ett lyckligt hundliv, 144 sidor
Av Anders Hallgren, Hundpsykolog, Fil. Lic. Psykolog
AH Books, April 2016
(Ca pris 220 kr)

JÄRNA 25 april, 2016: Det finns idag starka åsiktsströmningar inom hundvärlden när det gäller hundträning. Det ser man både i media och bland hundtränare och vanliga hundägare. Vad är bäst för hunden? Är det när människans bästa vän gör som vi vill, eller ska man se till hundens arv, känslor och behov? Det är en kontroversiell fråga.

Vad åsiktskonflikterna handlar om i klartext är om man ska rätta sig efter den gamla så kallade ”hårda skolan” eller de nya ”mjuka” metoderna. Anders Hallgren menar att den ”hårda” skolan eller ideologin bygger på ett förlegat ledarskapstänkande, vilket moderna etologer sedan länge har förkastat. Den har ett gammalt dominans- och disciplintänkande med straff som strategi för att uppfostra och styra hundar.

I sin nya bok ”Etik och Etologi – För ett lyckligt hundliv” tar Hallgren fasta på den ”mjuka” ideologin, som bygger på etik och modern forskning inom etologi och psykologi och är på frammarsch över hela världen. Den litar till modern uppfostran och träning med ett mjukt och positivt sätt att relatera till sin hund. Tack vare det kan en hund utvecklas och bli harmonisk, vilket i sin tur gör att människan kan tillvarata alla de förmågor som hundar har.

Med trettio böcker bakom sig om hundars beteende och problem är Anders Hallgren en auktoritet inom området och med den här boken hoppas han att debatten äntligen kan få ett slut när det gäller vad som är rätt och fel – i synnerhet ur hundens synvinkel.

”Den här boken är avsedd att vara en vägledning i hur man förbättrar sin hunds livskvalitet och samtidigt utvecklar det allra bästa förhållandet med hunden. Råden är baserade på etiska grunder och modern etologisk forskning, men också sunt förnuft och empati. De tar även hänsyn till vad inlärningspsykologin säger om hur vi ska lära hundar på allra bästa sätt – vare sig det handlar om att lära in något nytt eller att lära bort något som vi inte vill att hunden ska göra.”
Anders Hallgren

Boken har redan översatts till tyska och engelska och givits ut av Cadmos Verlag, Tyskland.

KONTAKTINFORMATION:

För intervju och fototillfälle med Anders Hallgren
kontakta Susanne Wigforss
E-post: susanne.wigforss@bredband.net
telefon 073-941 1558

För recensionsexemplar, se ovan.

För mer info och material se www.andershallgren.se.
Samt andershallgren.blogg.se[:en]Ethics and Ethology – For a Happy Dog

In his new book Anders Hallgren presents what a ”better life for man’s best friend looks like, for the first time viewed from the dog’s point of view. 

Released in April 2016. More information and to order a copy under ”Books/Shop” .

 

Publicerat iBlogg

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Anders Hallgren 2024