Hoppa till innehåll

Ny bok av Anders Hallgren!

[:sv]PRESSRELEASE

Etik och etologi – för ett lyckligt hundliv

Hundpsykologen Anders Hallgrens nya bok presenteras
hur ett lyckligt hundliv ser ut 
– för första gången sett ur hundens synvinkel

Etik och Etologi – För ett lyckligt hundliv, 144 sidor
Av Anders Hallgren, Hundpsykolog, Fil. Lic. Psykolog
AH Books, April 2016
(Ca pris 220 kr)

JÄRNA 25 april, 2016: Det finns idag starka åsiktsströmningar inom hundvärlden när det gäller hundträning. Det ser man både i media och bland hundtränare och vanliga hundägare. Vad är bäst för hunden? Är det när människans bästa vän gör som vi vill, eller ska man se till hundens arv, känslor och behov? Det är en kontroversiell fråga.

Vad åsiktskonflikterna handlar om i klartext är om man ska rätta sig efter den gamla så kallade ”hårda skolan” eller de nya ”mjuka” metoderna. Anders Hallgren menar att den ”hårda” skolan eller ideologin bygger på ett förlegat ledarskapstänkande, vilket moderna etologer sedan länge har förkastat. Den har ett gammalt dominans- och disciplintänkande med straff som strategi för att uppfostra och styra hundar.

I sin nya bok ”Etik och Etologi – För ett lyckligt hundliv” tar Hallgren fasta på den ”mjuka” ideologin, som bygger på etik och modern forskning inom etologi och psykologi och är på frammarsch över hela världen. Den litar till modern uppfostran och träning med ett mjukt och positivt sätt att relatera till sin hund. Tack vare det kan en hund utvecklas och bli harmonisk, vilket i sin tur gör att människan kan tillvarata alla de förmågor som hundar har.

Med trettio böcker bakom sig om hundars beteende och problem är Anders Hallgren en auktoritet inom området och med den här boken hoppas han att debatten äntligen kan få ett slut när det gäller vad som är rätt och fel – i synnerhet ur hundens synvinkel.

Den här boken är avsedd att vara en vägledning i hur man förbättrar sin hunds livskvalitet och samtidigt utvecklar det allra bästa förhållandet med hunden. Råden är baserade på etiska grunder och modern etologisk forskning, men också sunt förnuft och empati. De tar även hänsyn till vad inlärningspsykologin säger om hur vi ska lära hundar på allra bästa sätt – vare sig det handlar om att lära in något nytt eller att lära bort något som vi inte vill att hunden ska göra.”
Anders Hallgren

Boken har redan översatts till tyska och engelska och givits ut av Cadmos Verlag, Tyskland.

—————————————————————-

För mer info och material se www.andershallgren.se.
Samt andershallgren.blogg.se[:en]

PRESSRELEASE

Etik och etologi – för ett lyckligt hundliv

Hundpsykologen Anders Hallgrens nya bok presenteras
hur ett lyckligt hundliv ser ut 
– för första gången sett ur hundens synvinkel

 

Etik och Etologi – För ett lyckligt hundliv, 144 sidor
Av Anders Hallgren, Hundpsykolog, Fil. Lic. Psykolog
AH Books, April 2016
(Ca pris 220 kr)

JÄRNA 25 april, 2016: Det finns idag starka åsiktsströmningar inom hundvärlden när det gäller hundträning. Det ser man både i media och bland hundtränare och vanliga hundägare. Vad är bäst för hunden? Är det när människans bästa vän gör som vi vill, eller ska man se till hundens arv, känslor och behov? Det är en kontroversiell fråga.

Vad åsiktskonflikterna handlar om i klartext är om man ska rätta sig efter den gamla så kallade ”hårda skolan” eller de nya ”mjuka” metoderna. Anders Hallgren menar att den ”hårda” skolan eller ideologin bygger på ett förlegat ledarskapstänkande, vilket moderna etologer sedan länge har förkastat. Den har ett gammalt dominans- och disciplintänkande med straff som strategi för att uppfostra och styra hundar.

I sin nya bok ”Etik och Etologi – För ett lyckligt hundliv” tar Hallgren fasta på den ”mjuka” ideologin, som bygger på etik och modern forskning inom etologi och psykologi och är på frammarsch över hela världen. Den litar till modern uppfostran och träning med ett mjukt och positivt sätt att relatera till sin hund. Tack vare det kan en hund utvecklas och bli harmonisk, vilket i sin tur gör att människan kan tillvarata alla de förmågor som hundar har.

Med trettio böcker bakom sig om hundars beteende och problem är Anders Hallgren en auktoritet inom området och med den här boken hoppas han att debatten äntligen kan få ett slut när det gäller vad som är rätt och fel – i synnerhet ur hundens synvinkel.

Den här boken är avsedd att vara en vägledning i hur man förbättrar sin hunds livskvalitet och samtidigt utvecklar det allra bästa förhållandet med hunden. Råden är baserade på etiska grunder och modern etologisk forskning, men också sunt förnuft och empati. De tar även hänsyn till vad inlärningspsykologin säger om hur vi ska lära hundar på allra bästa sätt – vare sig det handlar om att lära in något nytt eller att lära bort något som vi inte vill att hunden ska göra.”
Anders Hallgren

Boken har redan översatts till tyska och engelska och givits ut av Cadmos Verlag, Tyskland.

—————————————————————————————————————————–

För mer info och material se www.andershallgren.se.
Samt andershallgren.blogg.se

[:]

Publicerat iBlogg

6 kommentarer

 1. Hej Anders

  Jag tackar dig för allting som du gör för våra 4-benta vänner! Är det inte bara lära hunden rätt och ej bry sig om när det blir fel? Själv så är jag förbannad på IPO-Fredrik Steen som stressar och kampar med hundar och ej vill ha en sele i TV. Jag talade med Hundenheten Polisen i Stockholm som känner Barbro Börjesson och håller med i hennes metoder,kan du inte ställa upp mer i massmedia? Jag lär hundar att visa när dom vill bajsa som alla hundar kan men vissa inte vill lära sig. Kan du titta på en avslappnad hund som går in i bilen se klipp: https://youtu.be/eCDZc9F-82c En kommentar tack!! Mvh Riuchard

 2. Först och främst, tack för många fina och insiktsfulla böcker! Nu är denna också beställd, och jag väntar ivrigt på att få hem den.

  Jag har själv aldrig haft hund, och jag har alltid känt att det varit svårt att förstå hundar rent mentalt – hur de "pratar" med varandra och med mig, vad olika beteenden beror på. Dina böcker har hjälpt mig att se mönster och förhålla mig lugn – för någon vecka sedan fick jag chansen att passa en bekants hund i ett par dagar. Utan dina böcker hade det nog blivit jobbigt, men eftersom jag hade kunskapen, blev de två dagarna mycket roliga både för mig och hunden!

  Anledningen till att jag letar kunskap om hund och samspel med hund, är att jag och min partner i framtiden skulle kunna tänka oss att ha en i familjen. Först var jag lite tveksam, eftersom en hund är mycket arbete, och jag tycker inte om att vara sådär "elak" som jag fått för mig att man måste vara (speciellt eftersom min partners enda kunskap om hundar var att man kan lägga dem ner, vilket jag inte tyckte lät bra, utan direkt farligt) – jag har katter sedan tidigare, och dem beter sig ju hövligt utan att man håller på att nej-a dem och hålla på med en massa konstigheter. Därför kändes det extra skönt att få veta att det finns sätt att umgås och fungera med hund som passar just mig.

  Jag tror egentligen inte att skillnaderna mellan hund och katt är så stora, de bara motiveras av olika saker och har olika stora sociala behov. Det är synd att många har en sådan svartmålande syn på den typ av djur de inte själva äger och förstår, det är det verkligen ingen som tjänar på.

  Ha en god dag, och tack igen!

  • Hoppas du ska tycka om "Etik och Etologi", den förklarar ju mycket om relationen och vad som är bästa sättet att umgås med sin hund på. Det är fint att du tänker kritiskt, det skulle flera behöva göra. Att ha erfarenhet av katter är bra när man får en hund, för de har många likheter i det sättet de vill att en relation ska fungera när den är som bäst.

 3. Hej,

  Jag ser i många forum att munkpeppar ofta rekommenderas till de hundägare vars tikar verkar må dåligt under sina löp och/eller skendräktigheter. Men så såg jag att någon nämnde att du Anders hade gjort en studie på munkpeppar och dess effekter. Finns det någonstans möjlighet att ta del av slutsatserna från denna?

  • Nej, tyvärr inte. Det var bara en mindre pilotstudie, men den visade en stor ojämnhet. Andra örtmedel är på gång, men det dröjer.

 4. Tack för en fantastiskt bra bok. Fått många nya intryck och idéer. Vi lever ett härligt Foxterrierliv med en liten stjärna, men nya fräscha kunskaper är aldrig fel. Tack för vad du gör för hundsverige. Behövs fler som dig och din fru. Med vänlig hälsning, Thomas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Anders Hallgren 2024