Hoppa till innehåll

2 kommentarer

  1. Hej Anders!
    Jag har äntligen fått upp ögonen för den här metoden utan koppel ryckningar. Men jag är väldigt förvirrad då jag inte riktigt förstår den, hittar aldrig någon bra information om hur den fungerar.
    Jag har en hund på 6 år som är min första hund, jag var 13 år när jag skaffade honom. Det jag fick lära mig då var att rycka i kopplet och ryta och ”skrika” på hunden. Har alltid tyckt att det är hemsk men det var ju det enda råd jag fick, och som ”barn” förstod jag inte bättre. Man litar på att vuxna kan allting. Vissa ville att jag skulle dra hårade och andra lite lättare. Ser att min hund kryper ihop och tillslut slutar han att lyssna på mig och totalt ignorerar mig. Vilket jag fullt förstår.
    Under senare tid gick jag en kurs då man endast skulle locka till sig hunden och lära ut rätt beteende. Tråkigt nog försvann hon och kursen slutade. Sedan dess har jag varit helt förvirrad och vilsen hur jag ska göra. Jag försöker att ta bort mitt dåliga beteende att rycka i kopplet så fort hunden för något jag inte vill. Men det blir svårare och svårare då jag går i skolan och har en kurs som heter träning av hund, då vi får lära oss rycka hårt i kopplet så fort hunden gör fel eller något oönskat. Jag vill argumentera emot läraren men det är svårt då jag inte har mycket kunskap om den ”positiva” metoden.
    Vill lära om mig själv och träna på ett snällt sätt, vill inte göra fel och skada hunden. Och ursäkta mig för stavfel, rörig text och lång kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Anders Hallgren 2024