Hoppa till innehåll

Träffa Anders Hallgren på MyDog 1 – 2017 i Göteborg, 5-8 januari

Anders Hallgren gästar mässan!
 
Han signerar sina böcker i en monter alla dagar. Missa heller inte hans
Föreläsning: ”Det missförstådda Ledarskapet”.
Lördag, 07 januari, 10:30 – 11:30:
Scen: Café Scen. Tema: Hundpsykologi.
Anders Hallgren, hundpsykolog, psykolog, fil. lic., anses vara världens första hundpsykolog, efter att i början av 1970-talet ha introducerat yrket hundpsykolog i Sverige. Han har vigt sitt liv åt att hjälpa problemhundar och är författare till över trettio böcker om hundar och hundens psykiska hälsa. De två senaste är redan bästsäljare på nätet: ”Nyckeln till lycka – att motverka social stress hos hundar” och ”Etik och etologi – för ett lyckligt hundliv”. De presenteras också i montern på mässan.
 
 
Publicerat iBlogg

2 kommentarer

 1. Hej
  Jag var på mydog och lyssnade men stod ganska långt bak så jag hade lite svårt att höra.
  Du sa någonting om att endast 3 procent av tikar uppfostrar sina valpar på det sättet vi tänker att de ska uppfostra i form av att korrigera valpen.
  Och de tre procent som gjorde detta hade någon form av juverinflammation eller annat som gjorde att tiken hade sämre tålamod.
  Finns det något mer att läsa om detta på egen hand.
  Jag tycker detta är väldigt intressant då jag själv var fodervärd till en hund som fick ha sina valpar i sitt eget hem.
  Innan valparna kom så trodde jag att hon skulle vara en ganska hårdhänt mamma då hon inte har särskilt högt tålamod för andra hundar och är lite "polis"
  Men när valparna kom då blev jag glatt överraskad över att hon hade sånt extremt tålamod. En enda gång såg jag henne ryta mot en valp som var den i valpkullen som var allra mest krävande. Då visade det sig att min hund även var sjuk denna dag och vi senare fick åka till djursjukhuset med henne på kvällen. Förutom denna gång så såg jag henne aldrig "uppfostra" sina valpar förutom med vanlig och trevlig kommunikation och jag har funderat mycket på det där i efterhand.
  Jag fick känslan av att hon var en sån där 70tals mamma som satt under fläkten och rökte och hade lite mer fri uppfostring av sina valpar. Och jag har funderat på om valparna fick det dom behövde men nu inser jag att jag måste ha fått en helt felaktig bild av vad uppfostran av valpar innebär och i själva verket var hon förmodligen en väldigt bra mamma.
  Med vänlig hälsning, Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Anders Hallgren 2024