Hoppa till innehåll

Hundens psykologi – och hundägarens…

Jag tar upp begreppet ledarskap och visar att det är missförstått och redovisar flera moderna etologers kritik av begreppet. Till exempel har man inte bland vilt levande flockdjur kunnat finna en rangordning baserad på att vissa djur dominerar andra med maktmedel.

Jag föreslår att vi byter ut ledarskap mot lärarskap och i stället för att försöka vara ”ledare”, ska vi granska oss själva som ”lärare” och tränare. Jag visar vilka fel de flesta av oss gör i träning och många får anledning att känna igen sig själva – fast med ett skratt.

Sen har vi det där med vanliga vardagssituationer, där vi mer är kompisar med våra hundar. Men som sådana kan vi också lätt skapa problembeteenden, fast vi egentligen försöker att hindra dem. Ibland bara genom att ge uppmärksamhet åt beteenden vi vill få bort.

Föredraget pågår i cirka en timma och 20 minuter. I pausen efteråt finns tillfälle att köpa signerade böcker. Efter det följer en frågestund på cirka 30 minuter.

Publicerat iFöredrag och kurser

2 kommentarer

  1. Anne Lind Anne Lind

    Hej, jag vill gärna gå på denna föreläsning. Jag ser att den 15 okt i Gustavsberg är det ett tillfälle, finns det fler tillfällen i Stockholmsområdet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Anders Hallgren 2024