Hoppa till innehåll

Mitt inlägg om Yrsa Franzéns artikel i Hundsport

 

Jag har fått veta att mitt tidigare blogginlägg med ett tillrättaläggande beträffande efterchocksbehandling upplevdes som sårande av Yrsa. Jag ber om ursäkt för att jag inte uttryckte mig mer diplomatiskt och vill understryka att det aldrig var min avsikt att såra. Det Yrsa framförde i Hundsports artikel var det som hon lärt sig. Men numera finns det nya rön som gör att man arbetar på ett annat sätt.

Problemet är att hundpsykologi som ämne är i ständig utveckling. Nya fakta och rön kommer fram och gamla försvinner. Det som är rätt och riktigt en period kan vara inaktuellt några år senare.

Det kommer hela tiden så mycket nytt vad gäller etologi, stress, inlärning och annat som har med vårt ämne att göra och det kanske inte alltid är så lätt att hänga med. Men det är ju en av de saker som är så fascinerande med att vara hundpsykolog – det är ett dynamiskt, ständigt utvecklande ämne.

 

Publicerat iBlogg

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Anders Hallgren 2024