Hoppa till innehåll

Farväl till en vän – Om sorgen efter en hund

Den här boken är avsedd att vara ett stöd för dig i sorgens stund när du har förlorat en kär vän. Det kan behövas en guide, en vägledning, när man ställs inför att ett liv når sitt slut. Boken är en liten pärla, som en trösterik blomma. Köp den för egen del eller ge som present.

Att uppleva sorg är en naturlig del av livet. Sorg upplevs inte på samma sätt av alla, din sorg är din egen. Även om ingen annan kan få den att minska eller kännas mindre tung, vill boken vara ett stöd – en hand att hålla i på vägen. Det kan vara viktigt att få hjälp att komma igenom det svåra sorgearbetet, så att du känner dig lite mindre ensam. Känslan av gemenskap, att någon annan har varit med om samma sak och vet hur det känns, kan vara en lindring när själen gått på grund och ropar på hjälp.

   Anders Hallgrens bakgrund som humanpsykolog och hundpsykolog med över trettio böcker bakom sig, har skrivit boken utifrån egna upplevelser och erfarenheter med sina och andras hundar som lämnat jordelivet.

   Det finns ett stort behov hos många hundägare att få visa sin sorg lika mycket som när någon anhörig gått bort. Det måste få vara lika naturligt att gå till blomsteraffären och beställa blommor till sin hunds gravplats och tända ljus där, som när någon nära anhörig gått bort. Man ska få sörja och gråta i stället för att försöka gömma och dämpa sorgen. Det är inte ”bara en hund” som gått bort, det är en kär familjemedlem.

© Anders Hallgren 2024