Hoppa till innehåll

Låt hunden hjälpa dig söka kantareller!

Passa på att lära hunden hjälpa dig att hitta de läckra gula svamparna när de dyker upp i markerna. Samtidigt får både du och hunden en härlig mental och fysisk aktivering som bonus.  Med hjälp av hundens känsliga nos kommer du hem med tio gånger så många kantareller i korgen – plus en nöjd och glad hund! Boken ”Kantarellsök med hund” förklarar med enkla träningsövningar hur det går till. Det är bara att sätta igång.

Att aktivera hunden förebygger problem

Mental aktivering hör ju till det bästa som vi kan ge våra hundar. De är fulla av energi, men eftersom deras natur säger att de ska synkronisera sitt beteende med flockens, alltså vårt, resulterar det ofta i att en hund vilar lugnt och stilla i hemmet samtidigt som vi gör det. Hunden har lärt sig att inomhus händer det inte så mycket, så den vilar och väntar på att få gå ut på promenad. Därför är det så viktigt att även aktivera hunden inomhus ett par gånger om dagen, gärna också några minuter innan du går ut för att bli av med lite överskottsenergi. Många av de problem som man upplever med en hund beror på att den har överskottsenergi. Det kan göra att hunden drar i kopplet, kastar sig mot mötande hundar, hoppar upp på folk, skäller och gnäller.

En hund som däremot fått vara fysiskt och mentalt aktiv blir harmonisk och har inte behov av att leva ut så mycket energi.  Då blir den lätt att gå på promenad med och vid möte med andra hundar och människor.  Brukar du dessutom ge hunden små uppgifter under promenadturen, blir den uppmärksam, lyssnar på dig och uppträder på ett föredömligt sätt.

Det behövs så lite och ger så mycket tillbaka. Tips på många roliga året-runt-aktiveringar inomhus och utomhus finns i den populära boken ”Min bästa aktiveringsbok – Mental träning för hundar”.

Publicerat iBlogg

En kommentar

  1. Ingela Eriksson Ingela Eriksson

    Spännande! Här ska det tränas med Doris (som har en otrolig nos!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Anders Hallgren 2024